Broodnodig!!!

Door de coronacrisis is grote nood ontstaan onder de dak- en thuislozen en gepensioneerden. Het is voor onze partner Sjofar onmogelijk om hen, zoals normaal, twee keer per week een warme maaltijd te geven.

Normaal zouden er in de zomer minder mensen komen, maar er komen nu al meer dan 10 keer zoveel mensen als normaal! Op woensdag 27 mei stond de teller op 310 personen. In plaats van drie broden per persoon moest Sjofar overgaan op 2 broden per persoon.

Prijzen in de winkels zijn omhoog gegaan. De mensen kunnen geen voedsel meer vinden op de markt of straten en zijn afhankelijk van wat ze krijgen. En nu de meeste mensen in Oekraine binnen moeten blijven en de gaarkeukens gesloten zijn is er niets voor ze.

Om Sjofar te helpen de nood toch enigszins te lenigen hebben we een noodhulpfonds opgericht.

Aanvankelijk hadden we berekend dat er € 10.000 nodig zou zijn voor het uitdelen van verpakt brood, houdbare producten en hygiëne artikelen. Maar het aantal mensen dat op Sjofar aangewezen is stijgt sneller dan verwacht. Bovendien merken we ook steeds meer de economische gevolgen van de coronacrisis. Verder stijgende prijzen voor de voedselpakketten, extra transportkosten omdat het openbaar vervoer stil ligt. Meer mensen worden werkeloos. En steeds meer mensen zijn daarom afhankelijk van wat Sjofar uitdeelt.

Onze actuele inschatting is nu dat er € 15.000 nodig zal zijn om de eerste nood te kunnen lenigen. 

Daarom is uw steun broodnodig!!

Helpt u mee om de hongerigen in Zjitomir te voeden?

Dit kan HIER meteen via iDeal. Vul zelf het bedrag in dat u wenst.

Overmaken kan via onze bankrekening NL05INGB0009277592 ten name van Stichting Vrienden van Zjitomir te Capelle aan den IJssel.

Bekijk hieronder het filmpje over project Sjofar van enkele weken terug (klik op de afbeelding):